Uusimmat viitteet

  • Broilerin reidenleikkuun kehittäminen 

    Harju, Tomi (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyö käsittelee Atria Suomen, Nurmon siipikarjaleikkaamon broilerin reiden luuttomaksi leikkuun kehittämistä. Työn tavoitteena oli saada parempi leikkuutehokkuus ja saanto sekä kehittää nykyisiä prosesseja ja ...
  • Variksenmarja luonnollisena elintarvikevärinä 

    Koskenmäki, Minna (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää elintarviketeollisuuteen soveltuva luonnollinen punainen väriaine mahdollisimman yksinkertaisella metodilla. Väriaineena käytettiin variksenmarjaa, koska siinä on erittäin korkea ...
  • Rakenteensäätöaineiden käyttö lahnapihvissä 

    Alanen, Henri (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyössä tutkittiin ja pyrittiin kehittämään lahnamassasta valmistettavien lahnapihvien ominaisuuksia käyttäen erinäisiä rakenteeseen vaikuttavia apuaineita ja elintarvikkeita. Tavoitteina pihvillä oli hyvä rakenne, ...
  • Liikeidean kehittäminen Etelä- ja Keski-Pohjanmaan lähiruokamarkkinoille 

    Kottari, Lenita; Kottari, Ville (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Lähiruokamarkkinat ovat kasvussa, mutta lähiruoan saatavuudessa ja näkyvyydessä on ongelmia. Suurkeittiöiden ja ravintoloiden on hankala löytää paikallisia tuottajia, koska tuottajien resurssit eivät riitä markkinointiin. ...
  • Heratiivisteen proteiinipitoisuuden määritys MilkoScan -analysaattorilla : WPC:n mittauskanavan kalibrointi 

    Pienimaa, Irma (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, saadaanko Valion Seinäjoen tehtaan tuoretuote-osastolle hankittu MilkoScan FT 120 FTIR -spektrometri (Fourier Transform Infrared) kalibroinnin avulla mittaamaan tuoretuoteosastolla ...
  • Leipäpakkausvertailu : Case Pirjon Pakari 

    Kohtala, Joonas (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Pirjon Pakari käyttää kahdenlaisia tuotepakkauksia: muovi- ja paperipakkauksia. Tavoite oli selvittää, kumpi pakkaus soveltuu paremmin kullekin leipätuotteelle. Neljä työhön valittua tuotetta olivat Häjypoika, Ruis-Iisakki, ...
  • Actinobacillus pleuropneumoniaen serotyyppien 1,7,12 ja 3,6,8 PCR-menetelmien validointi 

    Jokisalo, Jussi (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Työ suoritettiin Eviran Seinäjoen toimipisteessä heidän käyttöönsä. Työn tarkoitus oli pystyttää ja validoida toimivat multiplex-PCR -menetelmät Actinobacillus pleuropneumoniae -bakteerin serotyypeille 1,7,12 ja 3,6,8. ...
  • Kylmäleivontaa hyödyntävän leivän leivontaprosessin tuotekehitys : Case Pirjon Pakari 

    Mustonen, Johanna (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ciabattalle rapeampi kuori. Toimeksiantaja oli Pirjon Pakari Oy. Aihetta tutkittiin ensin teorian kautta, sen jälkeen siirryttiin leivontakokeisin. Leipäkokeissa tehtiin variaatioita ...
  • Tankkipesukeskuksen pesujen toimivuus 

    Hautamäki, Sari (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön tutkimus oli Valio Oy Seinäjoen tehtaan Tankkipesukeskuksen pesujen toimivuus. Tankkipesukeskuksen 10.2013 uusimisen jälkeen ei tehty laajempaa mikrobiologista tutkimusta pesujen toimivuudesta ja tämän ...
  • Elintarvikelinjaston tuotannon tehostaminen LEAN-ajattelutavan mukaisesti 

    Kumpulainen, Juuso (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
    LEAN-ajattelu on Japanista lähtöisin oleva johtamisfilosofia. LEAN-ajattelutavan päämääränä on poistaa kaikki arvoa tuottamattomat, prosesseille ei-välttämättömät toiminnot eli hukat, joita löydetään tuotannosta. Tällä ...
  • Kaurapohjaisen leivän tuotekehitys 

    Lappalainen, Marjanne (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää leipomoille suunnattu Leivontamix -resepti Oy West Mills Ab Ltd:lle. Tuotteesta haluttiin kaurapohjainen patonki tai palaleipä, koska kaura on viimevuosina nostanut suosiotaan ...
  • Raaka-aineen lämpötilan vaikutus lopputuotteen laatuun : Kypsän lihan valmistusprosessi 

    Piirto, Mikko (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Opinnäytetyön keskeisin tarkoitus oli laadun parantaminen ja siihen tarvittavien toimenpiteiden määrittäminen. Yksi tarkasteltava toimenpide oli raaka-aineen lämpötilan muuttaminen tuotannossa ja sen vaikutus lopputuotteen ...
  • Asiakaslähtöisyys sopimuspakkausvalmistuksessa - Yritys Oy:n omavalvonnan päivittäminen 

    Söderlund, Johanna (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Opinnäytetyön tarkoituksena oli päivittää sopimuspakkausvalmistajana toimivan Yritys Oy:n omavalvontasuunnitelma ja ottaa huomioon asiakaslähtöisyys sekä ISO 9001 ja ISO 22000 -standardien että lainsäädännön kannalta. ...
  • Myyntiin hyväksynnän arviointilomake lihatuotteille 

    Kankaanpää, Tatu (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Tässä opinnäytetyössä tutustuttiin aistinvaraisen laadunhallinnan menetelmiin ja kriteereihin elintarviketeollisuudessa. Työssä käytettiin materiaalina laadunhallinnan sekä aistinvaraisen arvioinnin kirjallisuutta. Työn ...
  • Elintarviketurvallisuus palvelualalla 

    Jylhä, Teemu (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)
    Tämä opinnäytetyö on osa suurempaa prosessia, jossa ISS Elintarviketeollisuuden palvelut pyrkii saamaan toiminnalleen SFS-EN ISO 22000 -sertifikaatin. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata ISO 22000 -standardin kohdan ...

Näytä lisää